Akce pořádané nebo spolupořádané pracovníky ústavu
Webináře „Požadavky na používání hnojiv, vedení evidence a zpracování bilancí pro Ekoplatbu a nitrátovou směrnici“, X.–XI. 2025
Prezentovány budou legislativní požadavky na nakládání s hnojivy, včetně přehledu změn v roce 2025. Další část bude věnována dotačním pravidlům: požadavky Ekoplatby na hospodaření se živinami a organickou hmotou, možnosti využití hnojiv jako půdoochranné technologie pro DZES 5.
Seminář dezinfekce, dezinsekce, deratizace – problémy v potravinářském průmyslu, 3. – 4. 11. 2025
Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i. pořádá seminář pro profesionální pracovníky sdružení DDD.
Konference „Využití umělé inteligence v zemědělství“, 4. 11. 2025
Zveme Vás na konferenci, která se bude konat v Národním centru zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i. v Praze-Ruzyni. Na konferenci budou prezentovány nejnovější trendy a aplikace AI v rostlinné a živočišné produkci.
Workshop „NANOtechnologie a biopolymery“, Liberec, 5. 11. 2025
Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i. a NANOPROGRESS, z.s. si Vás dovolují pozvat na workshop, na kterém Vám představí proces výroby nanovláken pomocí unikátní technologie střídavého (AC) zvlákňování, poví Vám o důležitosti využívání biopolymerů a také o vývoji nového potravinového obalu, který vzniká právě s využitím AC zvlákňovací technologie a biopolymerů.
Seminář „Praktické otázky sbírek kultur mikroorganismů 2025“, 6. 11. 2025
Dovolujeme si Vás pozvat na seminář, který se bude konat v aule Národního centra zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i. (CARC) v Praze-Ruzyni. Pozvánka vč. přihlášky je ke stažení zde.
Přednáška „Včelí pastva kolem dokola“, Lysá nad Labem, 8. 11. 2025
Úspěšné a radost přinášející včelaření je z velké míry ovlivněno výběrem vhodného včelařského stanoviště. Vlastnosti stanoviště, a zvláště pak jeho nabídka vydatné, plynulé a pestré včelí pastvy, bezprostředně ovlivňují jak medný výnos, tak vitalitu a zdravotní stav včelstev. V úvodu přednášky budou shrnuty základní pojmy a bude představeno členění české kulturní krajiny z pohledu jejího […]
Přednáška „105 let Výzkumné stanice vinařské Karlštejn a 30 let Národního programu konzervace révy vinné“, Praha, 10. 11. 2025
Dovolujeme si Vás pozvat na přednášku Ing. Radomíry Střalkové, Ph.D., která se uskuteční v Zemědělské knihovně Antonína Švehly (Slezská 7, Praha 2).
Webinář „Digitální zemědělství pro zvýšení konkurenceschopnosti a podporu biodiverzity“, 11. 11. 2025
Na webináři přednášejí odborníci z CARC – Ing. Hana Vašková, Ph.D., Ing. David Hájek, Ph.D., Ing. Jan Lukáš, Ph.D. a Ing. Ladislav Menšík, Ph.D. Webinář se uskuteční ještě 5x, s různou obměnou jednotlivých přednášek.
Workshopy – kvašené nápoje, fermentovaná zelenina, NZM Praha, 11. a 26. 11. 2025
Ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem v Praze jsou pod vedením Ing. Elišky Kováříkové, Ph.D. z Odboru potravinářství CARC pořádány workshopy na téma fermentace. První setkání na téma fermentovaná zelenina již proběhlo 21. 10. a kapacita byla zcela naplněna. Čeká nás ještě 11. 11. setkání na téma kvašené nápoje a 26. 11. opět fermentovaná zelenina.
Seminář „Současné výzvy v oblasti GMO a nových šlechtitelských technik: detekce, analýza a regulace“, 13. 11. 2025
Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i. (CARC) a Česká technologická platforma rostlinných biotechnologií Vás zvou na odborný seminář, který se uskuteční 13. listopadu 2025 od 9:00 prezenčně v klubovně Genové banky CARC nebo online prostřednictvím MS Teams.